Bekentenissen over ontrouw (deel 2)

door Louis Versteeg

Auteur: Theo Lenssen

Enkele jaren daarna heb ik Kuifje zelfs afgewezen. Ik was toen nota bene nog net geen vijf jaar oud! Met veel bombarie werd in 1962 een nieuw stripblad aangekondigd: “Pep een pittig weekblad met Kuifje en Mickey”.

PeP nr. 1, 6 oktober 1962

“Wil je daar misschien een abonnement op?”, vroeg mijn moeder. “Nee”, zei ik, “dat lijkt mij meer wat voor oudere jongens, ik heb liever de Donald Duck”. Dat laatste blad bladerde ik, analfabeet als ik toen was, regelmatig door op de kleuterschool. Het werd dus een abonnement op de DD en niet op Pep.

Door die afwijzing maakte ik dus pas later kennis met Kuifje. Niet alleen ging het eerste vervolgverhaal van Kuifje in Pep, Mannen, zo aan mijn neus voorbij maar liep ik ook het welkomstgeschenk, een album van Raket met een afwijkende lay-out mis. Dat laatste is later toch nog in mijn bezit gekomen, want toen ik in 1968 een keer ziek was, kreeg ik dat boek van een klasgenoot cadeau.

Raket naar de Maan

Hierboven zou een afbeelding komen te staan van de cover van een afwijkende versie van ‘Raket naar de maan’. Helaas mag dat niet binnen de afspraken tussen het Hergé Genootschap en Moulinsart. De cover is te bezichtigen in een stripwinkel bij u in de buurt. Of hier.

Redactie website

Wordt vervolgd …

Ook leuk voor jou?