Wandeling en fietstocht Brussel – 2

door Jacques Heemskerk

Op de mooiste dag van het jaar (zaterdag 24 september j.l.) organiseerde het Hergé Genootschap voor de leden een fiets- en
wandeltocht door Brussel. Onder leiding van Ton Mackaaij (voor wat betreft de wandeltocht) en Jan Aarnout Boer (de fietstocht) trok een groep fans van Hergé door de stad. In het centrum bezochten we allerlei plekken die aan de personages van Hergé zijn gerelateerd, zoals de muurschilderingen op diverse (metro) stations, de vlooienmarkt (waar Kuifje het model
van de Eenhoorn ontdekte), stripwinkels om bij het Stripmuseum aan de Zandstraat te eindigen.
Buiten het centrum bezochten de fietsers diverse woon- en werkplekken van Hergé. Zie voor het verslag hiervan de bijdrage van Bas Alberts. Van te voren was de fietsgroep op de hoogte van het feit dat Brussel flink wat hoogteverschil kent; met de auto rondtoerend merk je het niet, maar de fietsers werden soms voor een sportieve uitdaging geplaatst. Op een lichte
mountainbike gaat dat ‘best lekker’, maar op de stadsfietsen (waarvan de frames eerder van beton dan van kunststof lijken te zijn gemaakt) was het een hele toer! Twee gevolgen: (1) we konden niet de toer afmaken en (2) het eerste deel beviel zo goed, dat iedereen nu al zin heeft om deel 2 op een later tijdstip af te ronden, weer met deze groep.

Voor de deelnemers was er een ‘Sapristi special’ gemaakt, met een overzicht van de plekken die bezocht zouden gaan  worden (tenminste, volgens plan….). De leden die belangstelling hebben om de wandel of fietstocht zelf eens te maken kunnen dat op basis van de Sapristi specia l (we zijn van plan de tocht ook op de site te zetten, dat is nu nog niet gedaan). De Sapristi special is te bestellen bij Gé Bom, en kost € 5 inclusief portokosten. Een prachtboek…..

Ook leuk voor jou?