Bezoek aan Brussel en MOOF

door rogerklaassen

Op 20 october bezocht een aantal leden het MOOF, Museum Of Original Figures. Voor degenen die met eigen vervoer kwamen was het even zoeken maar uiteindelijk wees een grote witte (!!) Smurf de weg.

Gerelateerde afbeelding

In de lobby van het museum een afvaardiging van het Genootschap, alsmede enkele “diehard” handelaren in Kuifjesattributen die ter plaatse een aantal stands hadden ingericht. Dit gaf het museum op die plaats toch een enigszins Nederlands en wat “eigen” sfeertje”.

Zoals de titel van het museum aangeeft betreft het een uitstalling van beelden van stripfiguren, in allerlei soorten en maten, van levensgroot tot piepklein en alles wat daar tussenin past. Asterix, Smurfen, het oeuvre van Franquin inclusief de levensgrote modellen van de Turbotraction I en II auto’s en de Ford van Guust. Een groot gedeelte wordt ingenomen door de specifieke Kuifjesbeelden en dan met name die van Leblon Delienne. Overal duidelijke informatie en de, vaak niet misselijke, prijs.

Afbeeldingsresultaat voor stanislas hergeHet was tevens de laatste dag van de tentoonstelling naar aanleiding van de derde versie van De avonturen van Hergé door  Stanislas en Fromental. Bij vertrek kregen de deelnemers op vertoon van ticket en lidkaart de gadget uitgereikt. Een aantal ging nog naar de vlakbij gelegen Tintin Shop of het Stripmuseum. Het was weer een geslaagde “Kuifjedag”.

In de Potverpillep@p vindt u het volledige verslag van Hans Bijman, waarvan dit een korte samenvatting is.

 

Foto’s: Redactie

Ook leuk voor jou?