ALV in Aviodrome Lelystad

door rogerklaassen

Auteur: Hans Bijman

Zondag 22 maart 2015 was het Aviodrome te Lelystad voor één middag het domein van de leden van het Hergé Genootschap. Na het Spoorweg Museum en het Scheepvaart Museum weer een prachtige thema-locatie voor de ALV, die zich opnieuw in een goede opkomst mocht verheugen. De vergaderzaal was ruim en voorzien van alle faciliteiten.

foto van Hergé Genootschap.

Voorafgaande aan de vergadering gaf voorzitter Jan Aarnout Boer een kleine uiteenzetting over de tafel met Catawiki-kavels betreffende Kuifje-albums in “vreemde talen”. Deze albums zouden verderop in de week geveild worden. Tevens gaf hij uitleg over de totstandkoming van kavel nr. 1: De Zaak en De Juwelen in het Jiddisch.
Om 13.00 uur de aankondiging voor de film “Return to the Temple of the Sun”, een film van Marco Pando, wiens broer aanwezig was om na afloop van de film antwoord te geven op vragen uit het publiek. Misschien is het verstandig als het bestuur een volgende keer een dergelijk item in preview neemt. De film was wellicht van een artistiek hoog niveau, maar beantwoordde door het hoge “art-house-movie”-karakter waarschijnlijk niet helemaal aan de verwachtingen dat een aantal leden daarvan had. Na afloop van de rolprent wisten de voorzitter en enkele leden er toch nog een aantal zinnige vragen voor Marco uit te persen. Raakvlak met de Zonnetempel: nauwelijks.

Afbeeldingsresultaat voor aviodrome hergeDaarna de officiële ledenvergadering. In “Duizend Bommen” heeft u hierover al een prachtig stukje proza kunnen lezen van Jan Aarnout Boer. Hoofdzaken waren de stand van zaken t.a.v. de procesgang met Moulinsart en de financiële gevolgen die dat heeft voor onze vereniging. Er is sprake van een tijdelijke financiële krapte tot het moment van tot de volgende uitspraak van de rechter op 26 mei a.s. Mocht het HG de procesgang in laatste instantie toch verliezen is het gezien de eisen van Moulinsart einde verhaal voor de vereniging… Maar zover is het nog lang niet!!
Jaarverslag secretaris, begroting en de verslagen van de penningmeester, kascommissie en de redacties van Duizend  Bommen en Sapristi!! verliepen zonder verdere problemen. Voorzitter Jan Aarnout en secretaris Stijn werden bij acclamatie en met applaus herbenoemd. In de rondvraag nog een suggestie tot contributieverhoging  om de strijd met Moulinsart volop aan te kunnen. Het bestuur vindt dat vooralsnog niet nodig. Na de sluiting: de gadget!!

 

 

Ook leuk voor jou?