Le Faubourg Saint-Antoine

door rogerklaassen

Auteur: Jacques Heemskerk

22 en 23 februari waren mijn vrouw (inmiddels ook Kuifje-fan) en ik  een paar dagen naar Belgie. We gingen de eerste dag naar een lezing over Oekraïne, bekeken een kleine tentoonstelling over de Israëlisch-Palestijnse kwestie en bezochten Huis Autrique (Victor Horta). Allemaal interessant, maar het hoogtepunt moest toch Kuifje in Train World worden. En dat werd het ook. Kijk hier maar terug.

Afbeeldingsresultaat voor train hostelWe verbleven in het Train hostel en dat is zonder meer een aanrader.

Daar raakten we aan de praat met de mensen van het hostel, ook over Kuifje, en toen we vroegen waar we iets konden eten verwees men ons naar een passend restaurant in de buurt. Echter, toen we daar ’s avonds aankwamen bleek het helaas gesloten. De openingstijden zijn namelijk nogal beperkt. Erg spijtig, want we zagen al gelijk nogal wat Kuifje parafernalia in de ramen staan. We togen verder.

 

De volgende dag kwamen we er eigenlijk bij toeval weer langs en er brandde licht. Een van de medewerkers was aan het opruimen dus wij vroegen of we even binnen mochten kijken, wat geen enkel probleem was. Wat we toen zagen was bijna net zo bijzonder als de tentoonstelling in Train world die we inmiddels gezien hadden. Indrukwekkend!

Afbeeldingsresultaat voor le faubourg saint antoine schaarbeek

Op een gegeven moment  arriveerde ook eigenaar Bob Belvigne, bij wie het ijs gelijk (een beetje) brak toen hij hoorde waarom we ondanks dat de zaak gesloten was toch binnengelaten waren. Helaas spreek ik belabberd Frans maar in ieder geval werd duidelijk dat hij ons vroeg of we ook naar de bijeenkomst van Les Amis de Hergé zouden gaan, want daar was hij (vanzelfsprekend) lid van. We mochten uitgebreid rondkijken (ook beneden) maar hebben er niet gegeten. Daar heb ik dan ook geen oordeel over. Maar ik zou zeggen: mocht dat niet alles zijn, als Kuifje-fan neem je dat gewoon op de koop toe. En ook al hoef je niet naar het toilet, ga toch even in de kelder kijken.

Tripadvisor geeft een aardig beeld. Mijn eigen foto’s waren niet zo goed als deze.

Zie ook: Un restaurant de Schaerbeek privé de ses “Tintin” Belga 19-10-2011 en Nv Moulinsart dwingt restaurant Kuifjespullen te verwijderen in de Bruzz van 20-10-2011

 

Ook leuk voor jou?