“Op zoek naar de verloren Kuifje”

door Louis Versteeg

Kuifje in Nederland, op zoek naar de verloren Kuifje

Auteur: Louis Versteeg.

Nee, geen artikeltje over de mysterieuze Kuifje connaisseur Popo Kabaka. Weet trouwens iemand wie er achter dit mooie pseudoniem schuil gaat ?

En ik wil ook niet zelf een artikel-serie gaan starten met de bovengenoemde naam. Ik denk dat het zelfs onmogelijk is om Popo daarin maar enigszins te te benaderen.

Een uniek album.

Toch ben ik wel van plan een zoektocht te starten en u daarvan op de hoogte te houden. Een zoektocht naar een Kuifje album waar er maar één van bestaat op de hele wereld. Eén ? Ja, echt maar één. Hoe ik dat zo zeker weet ? Ik heb het betreffende album zo’n 36 jaar geleden in mijn handen gehad en er in gebladerd! Onder streng toezicht van de eigenaar, die ook tevens producent was. Wat ik gezien heb? Dat vertel ik nog niet. Dat komt als ik het album weer terug gevonden heb.

Verdwenen?

Het enige wat ik (zichtbaar) los laat; het heeft met nevenstaande afbeelding te maken …

Zoals gezegd, 36 jaar geleden voor het laatst gezien, maar toen ik vorig jaar weer terug was op dezelfde plek … geen album meer te vinden. En niemand ter plaatse kende het … Dus daar begon voor mij een mysterie! Met als enig vaste gegeven: de eigenaar van destijds leeft niet meer.

En misschien dat nu heel veel mensen denken te weten waar ik het over heb. Dat zou ik jammer vinden, ik denk dat ik een zogenaamde scoop heb. Maar denkt u te weten over welk album het gaat dan hoor ik dat graag van u.

Ik blijf dan wel zoeken, maar zal dan al iets meer uitleggen over wat ik zoek.

Alvast bedankt, u mag mij mailen via OpzoeknaardeverlorenKuifje

Ook leuk voor jou?