Extreme Kuifje-liefde

door rogerklaassen

door Roger Klaassen

Houd je extreem veel van Kuifje? Wil je hem altijd bij je dragen? Dan is een tattoeage een optie. Hieronder een bloemlezing van wat je aan tattoeages op internet kunt vinden, met wat do’s en don’ts.De maanraket is een geliefd tattoeage-object. Over de tattoo links kunnen we alleen maar zeggen dat de tattoeëerder waarschijnlijk een opleiding heeft genoten bij de Studios Hergé. De tweede foto leert ons: zet nooit een raket op je onderarm, want dan krijg je al snel te maken met een neerstortende raket. Op de derde foto zien we de bekende raket trots opstijgen uit een fikse bloeduitstorting. Op de laatste foto zien we een fraaie raket, niet helemaal zuiver in de klare lijn, maar ach – wel altijd de arm omlaag houden, zie foto 2.

Hier een serie foto’s als waarschuwing: doe dit niet. Linksboven: zoek altijd een tattoeëerder die kan tellen. Over de tattoeages van kapitein Haddock: zowel de kapitein als de getattoeëerde mag van mij naar de plastisch chirurg – Haddock voor een nose job, de getattoeëerde om zijn tattoo te laten verwijderen. Rechtsboven: dit teken is alleen bij Kuifje-fans bekend, aan ieder ander mag je gaan uitleggen dat je geen lid van de maffia of een extremistische organisatie bent geworden – een afrader voor sollicitaties. Onderaan: ik ben geen purist, maar ook ik vind dat je te ver kunt gaan in het afwijken van de klare lijn. Het achteruit vliegende vliegtuig is dan wel weer origineel bedacht.

Tattoeage-tip: houd het bij silhouetten. Mochten rechthebbenden zich melden, kun je altijd nog zeggen dat je een nogal typische moedervlek hebt.

En als je dan toch nog een tattoeage wilt laten zetten, probeer het dan eens bij deze zaak – wat kan er mis gaan met zo’n naam?

Ook leuk voor jou?