Stad schrobt Kuifje en andere stripvrienden schoon

door rogerklaassen

Door Jacques Heemskerk, met dank aan Samy Herskowicz en Gé Bom

Foto: Baert Marc          De poetswerken aan de stripmuur van Kuifje. 

De Brusselse stripmuren werden de afgelopen weken beklad met tags, krabbels en graffiti. De stad trekt ten strijde tegen het vandalisme met een poetsploeg. Zij moeten de graffiti wegschrobben. Zo werd meteen de Kuifjesmuur in de Stoofstraat onder handen genomen. “We hebben een industrieel schoonmaakbedrijf gecontacteerd om de tags te verwijderen, maar moesten wachten op het mooie lenteweer om te starten met poetsen”, zegt schepen van stedelijke herwaardering Clémentine Barzin.

De stad neemt ook preventieve maatregelen. “We brengen een vernislaag aan die de tekeningen beschermt en verhindert dat spuiters opnieuw graffiti kunnen aanbrengen.” Bronen: Het Laatste Nieuws en BRUZZ.

Ook leuk voor jou?