‘Mijn collectie van 7000 stripalbums compleet krijgen lukt niet meer’

door rogerklaassen

Door Jacques Heemskerk

Hij verzamelt ze al zestig jaar, de Zeeuws-Vlaming Albert de Wagenaere, strips, strips en nog eens strips. Daarnaast is hij ook nog voorzitter van het stripfestival Knokke. En dat bestaat dit jaar vijftien jaar. Na al die jaren strips kan Albert er nog altijd geen genoeg van krijgen. Hij heeft een collectie van 7000 stripalbums en hij is nog lang niet uitverzameld.

Het mooiste aan de strips vindt Albert het weg kunnen dromen. “Je hebt ontspanning en je droomt weg bij Kuifje mannen op de maan of je zit ineens weg te dromen op een tropisch eiland. Dus je hoeft niet ver te reizen om je verbeelding te laten werken.”

Het volledige artikel plus interview kunt u lezen en bekijken op Omroepzeeland.nl

Ook leuk voor jou?