Opening van de expositie ‘Comics in Space’

door rogerklaassen

Door Jacques Heemskerk

Persbijeenkomst

Op donderdag 2 augustus wordt in Space Expo in Noordwijk de nieuwe expositie ‘Comics in Space’ geopend.
De openingshandeling wordt verricht door striptekenaars Martin Lodewijk en Dick Matena en vindt plaats om 15.00 uur.

Comics in Space

De expositie Comics in Space geeft een overzicht van vooral Nederlandse striptekenaars die hun helden avonturen lieten beleven in de wereld van de ruimtevaart en science fiction. De tentoonstelling laat onder andere unieke originelen van striptekenaars zien, maar ook stripcovers, verhalen, objecten en een leestafel met stripboeken waardoor bezoekers nader kennismaken met de bijzondere relatie tussen strips en space. De expositie is te zien in de maanden augustus, september en oktober. De expositie wordt gehouden in verband met het themajaar van Noordwijk 2018: City of Space.

Over Martin Lodewijk & Dick Matena

Het is niet voor niets dat Martin Lodewijk & Dick Matena deze expositie openen. Beide heren zijn belangrijke en bekende Nederlandse stripmakers. Daarnaast hebben zij beide een passie voor ruimtevaart en science fiction. Dit is terug te zien in veel van hun strips en werken. Martin Lodewijk staat het meest bekend om zijn stripheld Agent 327 en de ‘ATH-serie Ruimtevaart’. Dick Matena werkte onder andere voor Toonder Studio’s en jeugdbladen als Eppo, zijn meesterwerk is ‘De Avonden’, een verstripte versie van de roman van Gerard Reve.

Vakantieprogramma: neem gerust uw kinderen mee!

Aangezien Comics in Space midden in de zomervakantie valt, is er natuurlijk ook volop rekening gehouden met kinderen.  Zij zullen zich zeker vermaken in het museum. Want naast de expositie heeft Space Expo een leuk vakantieprogramma voor kinderen. Tot en met 2 september worden dagelijks drie interactieve presentaties gehouden over Comics in Space en is er een tekenfilmcompilatie in de filmzaal. Ook kunnen kinderen een eigen ruimtevaart stripverhaal maken op een space-placemat. Voor de allerkleinsten is er een kleurplaat van een stripheld.

 

Voor meer informatie over deze tentoonstelling kunt u o.a. terecht op onze website. Zie Comics in Space en Deze zomer stripverhalenexpositie ‘Comics in Space’ in Space Expo.

 

Ook leuk voor jou?