Thomas Verbogt en Kuifje: het land in

door rogerklaassen

Door Jacques Heemskerk

Gert Vlok Nel en Thomas Verbogt in gesprek over Kuifje

De Zuid-Afrikaanse dichter, singer-songwriter en beeldend kunstenaar Gert Vlok Nel verbleef als Artist in Residence in Nijmegen en vestigde zich in het Besiendershuis. Hij schreef een songtekst over de eerste keer dat Kuifje huilt en gaat hierover in gesprek met schrijver en Kuifje-kenner Thomas Verbogt. In deze video is Thomas aan het woord.

AIRBesiendershuis, 30 september 2011

 

 

Thomas Verbogt over Kuifje en slotavond De Klare Lijn

De laatste avond van stripfestijn De Klare Lijn staat in het teken van Kuifje. Na de vertoning van De avonturen van Kuifje: Het geheim van de eenhoorn (2011) van Steven Spielberg gaat Constant Hoogenbosch in gesprek met schrijver Thomas Verbogt, die een groot kenner en liefhebber van Kuifje en Hergé is.

LUX – Nijmegen,  25 september 2012 (Movie Machine)

 

Thomas Verbogt krijgt altijd de slappe lach van Kuifje

In gesprek met Frénk van der Linden

De schrijver vindt de vloekende kapitein Haddock een held en Kuifje maar een karakterloze held. Als kind keek hij al maanden uit voordat hij een nieuw boek kreeg en nu als volwassene heeft hij een speciaal ritueel voordat hij begint met schrijven.

23 januari 2018. Locatie: De Philharmonie‎ Haarlem

 

Altijd Kuifje

Al decennia immens populair. Nog in exact dezelfde outfit als, pak hem beet, negentig jaar geleden. Zowel hij als zijn hond geen dag ouder geworden, en ook op zijn vrienden en vijanden heeft de tijd geen vat kunnen krijgen. Kuifje dus. De eeuwig jonge, sympathieke, wel ietwat stronteigenwijze reporter, die zijn tanden zet in alle duistere zaken die op zijn pad komen. Bijgestaan door Bobbie, Kapitein Haddock, Professor Zonnebloem en Jansen en Janssen. In sobere stijl en in klare lijn tot leven gewekt door Hergé, ofwel Georges Prosper Remi.
Een bonte avond wordt het, vol getuigenissen, verhalen en verrassingen. We zien beelden van de unieke tekenstijl van Hergé en uiteraard spelen we een quiz onder leiding van de leukste quizmaster van Nederland. En stapt daar Bianca Castafiore het podium op? Staat butler Nestor achter de bar? Hoe dan ook, Altijd Kuifje. Met Thomas Verbogt, Huub van der Lubbe, Tania Kross, Kees Driehuis en vele anderen.

De Kleine Komedie, 3 maart 2018 (AllEvents.in)


Thomas Verbogt te gast in het Literair Café Dommeldal

Literair Café Dommeldal ontvangt in de Kasteeelhoeve in Geldrop, op zondagmiddag 15 april 2018, van 14.00-16.00 uur, schrijver Thomas Verbogt. De man van de geestige, herkenbare ergernissen en observaties. Én de man van de waaiwoorden: woorden die naar je toe komen waaien vanuit de pers en op straat. En die gelukkig vaak snel weer verdwijnen.

De opvolger van Carmiggelt, wordt hij genoemd. Omdat ook hij het zoekt in de kracht van het alledaagse. Ook in zijn dagelijkse column in de Gelderlander. Zijn laatste boek met als titel Waaitaal, bevat geestige, herkenbare ergernissen en observaties, over de taal van alledag. Verbogt, die een groot liefhebber en kenner is van de stripheld Kuifje, zoekt het in de kracht van het alledaagse.

 

Afkomstig uit: In Geldrop-Mierlo van 1 april 2018

Ook leuk voor jou?