Hergé was niet de enige Brusselaar die furore maakte met de Klare Lijn, ook E.P. Jacobs

door rogerklaassen

Door Jacques Heemskerk, met dank aan Peter van der Schouw

 

Ter gelegenheid van de uitgave van het nieuwste album van de avonturen van Blake en Mortimer “De vallei van onsterfelijken, deel 1”, bundelen het Departement van Sarthe en de Koninklijke Abdij van Epau hun krachten om, in samenwerking met de Bulle-boekwinkel en uitgeverij Dargaud, op zondag 25 november een uitzonderlijke bijeenkomst met de striptekenaars Teun Berserik, Peter Van Dongen en scenarioschrijver Yves Sente te organiseren. Vanaf die datum vindt er ook een grote tentoonstelling plaats t/m 17 maart 2019. Hierop wordt de hele serie “Blake en Mortimer” gepresenteerd, tot de release van het nieuwe album in november. Originele platen zullen worden tentoongesteld.

 

 

 

Ook leuk voor jou?