Diverse lectuur

door Jacques Heemskerk

Door Jacques Heemskerk, met dank aan Samy Herskowicz

1) Intussen verscheen er een Persbericht  over Les Tribulations de Tintin au Congo.

2) In die Weltwoche staat een 2-tal artikelen met als onderwerp Schaduw over Kuifje en Bobby (door Claude Cueni) en het boek van van dezelfde auteur.

3) Op op 8 november komt 111 personajes que inspiraron a Hergé uit, samengesteld door David Baker, ‘Expert in Kuifje’ en zowel lid van 1001, de Catalaanse en ¡Mil Rayos!, de Spaanse Kuifje-fanclub. Deze studie identificeert en beschrijft meer dan honderd echte en literaire karakters waarop Hergé zich baseerde om zijn strips te tekenen. Ondanks dat zijn naam anders doet vermoeden, is hij geboren en getogen in Barcelona en is het boek vooralsnog alleen verkrijgbaar in het Spaans. De verspreiding gebeurt via Cantonet Galerie.

 

 

 

 

 

Ook leuk voor jou?