De Kuifjewereld is een echte mannenwereld, met een paar hysterische vrouwen als tegenvoeters

door Jacques Heemskerk

Door Jacques Heemskerk

Kuifje, de eeuwig jonge superreporter die je nooit voor radio of tv ziet werken, bereikte dit weekend de leeftijd der zeer ouden: negentig jaar. Dat vierde ik want ik ben fan, in mijn huis hangen plaatjes uit Kuifje-albums, ik heb een vitrine vol Kuifje-poppetjes en -autootjes en ik schaaf aan mijn Frans aan de hand van Franstalige Kuifjeverhalen: ‘Ah! Zut!… Encore un mirage!’ ‘Et encore un!… Décidément, ils exagèrent!’

…ik heb dit weekend wel even ‘De blauwe lotus’ voor de honderdste keer herlezen. De mooiste Kuifje.

Rob Schouten is schrijver, dichter, literatuurcriticus en columnist. Lees het volledige artikel van in Trouw. Overigens: al in 2004: ‘herleest Rob Schouten ‘De Blauwe Lotus’

Ook leuk voor jou?