Kuifje in Seoul

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Gé Bom)

Op dit moment is er een Hergé-tentoonstelling in Seoul (Zuid-Korea). De expositie werd 21 december geopend en loopt nog tot 1 april 2019. De bedoeling van de expositie is om de aandacht voor Kuifje bij de Koreaanse publiek aan te jagen. In 2002 verschenen de eerste Kuifje-albums in het Koreaans, dit jaar verschijnt ‘Kuifje en de Alfa-kunst’ als laatste in de reeks.

Wij vonden een aantal foto’s van de tentoonstelling in het Seoul Arts Center. De eerste foto (hierboven komt van de site van Jisoo Hope Yoon: de aankleding van het Seoul Arts Center. Jisoo (ik neem tenminste aan dat het om dezelfde persoon gaat) heeft ook een vlog op youtube staan: wees voorbereid op veel beelden van de reis, met veel tegelvloeren en heel weinig Kuifje.

Op het Instagram-account van Koreamood vonden we onderstaande collage van foto’s van de opening van de tentoonstelling.

Ook van Koreamood: de aankleding van de Tintin-shop in Seoul.

De tentoonstelling duurt zoals gezegd tot 1 april. We zijn benieuwd of er Hergégenoten zijn die de tentoonstelling in Seoul gaan bezoeken! Stuur ons je foto’s!

Ook leuk voor jou?