Kuifje in Oostende

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

Foto: Benny Proot/Het Laatste Nieuws

In Oostende vindt deze maand het Street Art festival ‘Crystal Ship’ plaats. Op diverse plaatsen verschijnen kunstwerken op straat, een aantal daarvan zijn muurschilderingen. De afgelopen week schilderde de Spaanse kunstenaar Escif Kuifje en Bobbie op een muur op de hoek van de Voorhavenlaan en de Eduard Hammanstraat.

De schilder heeft de ‘klare lijn’ van Hergé met opzet achterwege gelaten – een goed idee, denk ik, heel geschikt voor een muurschildering. De titel ‘no borders’ ligt er dan weer een beetje dik bovenop.

Ik neem aan dat de muurschildering ook na het festival nog lang te zien zal zijn. Een aantal muurschilderingen van vorige edities van het festival worden dit jaar overgeschilderd, dus deze Kuifje en Bobbie zullen ook niet voor de eeuwigheid zijn.

Ook leuk voor jou?