Neil Armstrong in de voetsporen van Kuifje

door rogerklaassen
Album uit 1985

door Roger Klaassen

Zoals alle Kuifje-volgers inmiddels zullen weten, is het deze zomer 50 jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. Op donderdag 18 april zal Alex Scholten een lezing geven onder de titel ‘Neil Armstrong in de voetsporen van Kuifje’. De lezing zal worden gehouden in het Bezoekerscentrum ‘De Kennemerduinen’ in Overveen bij Haarlem en begint om 20.00 uur.

Uit de aankondiging: ‘Een historisch hoogtepunt in de geschiedenis van de bemande ruimtevaart. Een vervulling ook van een droom die de mens als lang koesterde en in de jaren na de Tweede Wereldoorlog steeds realistischer begon te worden. Al 15 jaar vóór die eerste maanlanding schreef Hergé de bekende stripboeken van Kuifje over diens reis naar de maan. Alex Scholten, amateur-sterrenkundige en ruimtevaartkenner van de Volkssterrenwacht Bussloo (www.reisnaardesterren.nl), neemt de toehoorder in zijn presentatie ‘Neil Armstrong in de voetsporen van Kuifje’ mee naar het tijdperk van de Apollo maanlandingen en doet dit aan de hand van een vergelijk tussen de reis van Kuifje en de vluchten van de Apollo astronauten.’

Let op: voor deze lezing moet je je inschrijven via de site van Volkssterrenwacht Copernicus. Toegang is gratis.

Ook leuk voor jou?