Kuifje op muziek

door rogerklaassen

door Roger Klaassen

Kuifje werd dit jaar negentig jaar oud – u had er vast al wat over gehoord… France Culture heeft een aardig initiatief genomen (in samenwerking met Moulinsart, La Comédie Française en het Orchestre National de France): er zijn drie avonturen op muziek gezet.

Het gaat om bewerkingen van ‘De Blauwe Lotus’ en het tweeluik ‘De 7 kristallen bollen’ en ‘De Zonnetempel’. Vanaf 22 april zijn ze allemaal te beluisteren op de site van France Culture en daar ook te downloaden als podcast: klik hier. Nu kun je daar al delen uit ‘Kristallen Bollen’ beluisteren.

Ik ben wel benieuwd of het gaat om nieuwe composities of dat er delen van de bekende Zonnetempel-musical zijn overgenomen. De schrijver (Seth Gaaikema) had daar op kundige wijze extra scènes aan toegevoegd om Bianca Castafiore een grotere rol te geven – gebaseerd op delen uit ‘Juwelen’. Afwachten maar.

Ook leuk voor jou?