Hergé in Etterbeek

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

Jawel, nog een beeld! Na een beeld van Hergé bij het Hergé Museum en een beeld van professor Paul Cantonneau in het Zwitserse Freiburg (of Fribourg), werd er afgelopen woensdag een buste van Hergé onthuld op het Theuxplein in Etterbeek, een deelgemeente van Brussel.

Foto: Belgaimage

De buste werd in 1958 gemaakt door Nat Neujean, ook bekend van diverse beelden van Kuifje (vaak met Bobbie).

Het beeld staat dus op het Theuxplein in Brussel, in de buurt waar Hergé werd geboren en opgroeide. Een ander initiatief van de deelgemeente is om deze wijk om te dopen tot ‘Hergéwijk’, en alternatieve straatnaambordjes op te hangen. Het Theuxplein heet nu ook Hergéplein.

Ik vind het een aardig initiatief, maar het maakt Brussel niet eenvoudiger te doorgronden als buitenstaander: twee talen, 19 deelgemeenten, straten met twee verschillende namen… wie kan hier de weg nog vinden?

Ook leuk voor jou?