‘Official merchandise’ in India

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herkowicz)

We hebben hier al eerder geschreven over Indiase Kuifje-uitgaven (in het Bengali). Honderd procent zuivere schending van het auteursrecht – maar zo geweldig uitgevoerd dat het grappig wordt. Daarom werd ik ook heel nieuwsgierig na het zien van onderstaande advertentie.

‘Official Tintin Merchandise’ aankondigen met een door een Indiase plagiator gefabriceerde tekening (gesigneerd nog wel!): daar is moed voor nodig. Uit de advertentie begrijp ik niet goed of de spullen op 5 juli of op 13 juli beschikbaar zijn, maar ik zal voor jullie checken op beide data.

Op de website staat voorlopig alleen deze aankondiging. Wat zal er te koop zijn: strips, beeldjes, modelauto’s, boekenleggers, boekensteunen, fan-art koffiemokken (fan-art verkopen is per definitie overtreding van het auteursrecht), badges (buttons of speldjes denk ik), sleutelhangers, posters, (nog eens) beeldjes, stickers, notitieboeken, linnen tasjes en rugzakken. Een heel complete collectie, zo te zien. En… more to come!

Ook leuk voor jou?