Kuifje in Tarbes

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

In de bijna 20 jaar dat ik nu stukjes schrijf voor het Hergé Genootschap (eerst voor Sapristi en na een onderbreking van een paar jaar nu voor de website), heb ik, voor zo ver ik het me herinner, nog nooit over ballet geschreven. Maar vroeg of laat krijgen alle onderwerpen een link met Kuifje, dus laat het dan vandaag maar gebeuren.

Het Franse dansgezelschap Temps Danse 65 heeft een dansvoorstelling rond de avonturen van Kuifje gemaakt en voert die komende zaterdag op in Tarbes. De website van het dansschool geeft niet veel informatie, maar het gaat in elk geval om choreografieën gebaseerd op ‘De Krab met de Gulden Scharen’ en ‘De 7 Kristallen Bollen’. Op de poster meen ik echter in elk geval ook Abdallah te herkennen, en een Aziatisch uitziende dame die mij doet denken aan ‘De Blauwe Lotus’. Dus wie weet zit er nog meer in.

Een foto van een uitvoering – ik ben benieuwd of een van jullie hier het album weet te herkennen. Op de site van de dansschool staat ook nog deze tip te lezen: ‘Lees de Kuifje-albums in afwachting van onze voorstelling!’ Dat is altijd een goede raad!

Ook leuk voor jou?