Bob Garcia doet het weer

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

In september verschijnt er weer een nieuw boek van Bob Garcia: ‘Tintin, du cinéma à la BD’ (Kuifje, van de film naar de strip). Het is zijn tweede boek alweer bij de uitgeverij ‘Desclée de Brouwer’.

Een aantal jaren geleden vuurde Bob Garcia in een hoog tempo het aantal boeken over Hergé af die de achtergronden en ontstaansgeschiedenissen van de Kuifje-albums als onderwerp hadden: ‘Tinin à Baker Street’, ‘Jules Verne et Hergé’, ‘Hergénéalogies’, enzovoorts.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik in de stortvloed van boeken destijds een beetje ben afgehaakt – ook omdat de boeken niet zo best leesbaar waren, vond ik. Zijn laatste boek ‘Tintin, le diable te le bon dieu’ (Kuifje, de duivel en de goede god’), dat vorig jaar verscheen, kreeg echter vrij goede recensies, dus misschien moet ik Bob Garcia weer een nieuwe kans geven.

Ook leuk voor jou?