Meer nieuws van de maan

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

Er is iets met de maan aan de hand, wisten jullie dat al? Hier opnieuw wat nieuws uit de ruimte.

Op 21 juli houdt Dominique Maricq een presentatie over de maanreis van Kuifje en de echte reis naar de maan 16 jaar later. Om 15.00 uur in het Hergé Museum – reserveren verplicht via de site van het museum.

Wie er niet bij kan zijn op 21 juli, kan een heleboel maan (volgens de cover zelfs ‘Alles!’) lezen in het blad ‘Ça m’intéresse’. Onder andere een antwoord op de vraag ‘Wat kost de raket van Kuifje?’ – een vraag die sommigen van ons al sinds 1954 bezighoudt.

Wie het Frans niet machtig is, kan het eens proberen in het Italiaans: de boekenbijlage van ‘La Stampa’ schonk aandacht aan de maanreis van Kuifje.

Dan een filmpje. SwissApollo en Titans Film maakten een serie filmpjes waarin ze de echte maanreis en die van Kuifje combineren. Ik zag het eerste filmpje en het ziet er mooi uit. Op YouTube kun je het bekijken. Ik weet niet of de hele serie op YouTube gaat verschijnen, maar ze zijn onder andere te zien op 21 juli, een zondag gewijd aan de maan, in het Musée Hergé.

Ook leuk voor jou?