En opnieuw…

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

En opnieuw een bericht in de categorie ‘ongewenste berichten’. Want begrijp me goed: ik ben een liefhebber van het werk van Hergé en ik werk graag aan nieuwsberichtjes op onze website. Maar dan het liefst leuke, positieve of grappige nieuwtjes rond Hergé. Maar dit is nu al het derde berichtje in korte tijd over een auteursrechtelijke kwestie.

©Laura Mega

Het gaat dit keer om een aantal werken van de Italiaanse kunstenaar Laura Mega. Ze heeft vier werken tentoongesteld in Glo’Art, een ‘Global Art Center’ in Neerharen-Lanaken. Op de werken is Kuifje te zien – volgens de kunstenares een eerbetoon aan een iconische Belgische striptekenaar.

Jullie raden het al: er viel een brief van Moulinsart op de mat. Naar de inhoud van de brief is het gissen, maar Glo’Art nam het zekere voor het onzekere en trok de kunstwerken terug uit de galerie.

Ik ben er bang voor… maar wordt vervolgd. Moulinsart is op oorlogspad.

Zie ook: Het Laatste Nieuws.

Ook leuk voor jou?