Kuifje voor Spaanstaligen

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

Voor Spaanstalige Hergégenoten is er werk aan de winkel. In Argentinië verschijnt binnenkort het boek ‘Tango Belgica/Argentina’. Op de cover is de hele Kuifje-familie prominent aanwezig, maar eerlijk gezegd heb ik geen idee waar het boek over gaat. Het enige dat ik kon vinden dat het een bundeling van ‘teksten en historische verhalen’, door Jorge Omar Volpe Stessens. Of het hier gaat om door Volpe Stessens zelf geschreven teksten of een bloemlezing… wie het weet mag het zeggen. En of Kuifje aan bod komt – ik kan het jullie niet vertellen.

Onderstaande poster is ook raadselachtig. Het Tango-boek wordt op 2 november gepresenteerd in het fotografiemuseum Fernando Paillet in Buenos Aires. Op deze poster staat de aankondiging van die boekpresentatie, maar ook van een museumnacht dit weekend in Buenos Aires. Wat die museumnacht te maken heeft met het boek – ook hier weer geen idee. Ik zou er de jubileumdag van het Hergé Genootschap niet voor laten schieten.

Dan verschijnt er op 11 november het tweede boek over Hergé van David Baker. Na ‘111 Personajes que inspiraron a Hergé’ (vertaling onnodig, lijkt me), schreef hij nu ‘111 Películas que inspiraron a Hergé’ (111 Films die Hergé inspireerden). Ik voel een serie aankomen… zitten er misschien ook 111 verschillende autootjes in het werk van Hergé?

Ook leuk voor jou?