Verwarring in Glasgow

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

Cartoon van Frap. Vertaling: Mijn beste Bobbie, deze keer hebben we hem…. de scoop van de eeuw!

Soms dringt de wereld van Kuifje binnen in de echte wereld en doet het Kuifje-kenners glimlachen om een nare en verdrietige situatie. Dat was onlangs het geval in Glasgow.

Het verhaal begint op 21 april 2011 in Nantes. Als een tijdje was er geen teken van leven gezien bij de familie… Dupont (de Franse naam van één van de Jansens). De politie gaat op onderzoek uit en treft in de tuin de aan stukken gehakte lichamen van vier kinderen en hun moeder aan, en ook nog een paar aan stukken gehakte honden. De vader is met de noorderzon vertrokken en is sindsdien spoorloos.

Begin oktober heeft de politie in Glasgow beet: men grijpt Xavier Dupont de Ligonnès in de kraag. Hij lijkt niet op de politiefoto’s, maar men vermoedt ook dat de man cosmetische ingrepen heeft ondergaan om uit handen van de politie te blijven.

Cartoon van Forest. Vertaling: ‘Het is niet Dupont, Dupond.’ ‘Ik zeg zelfs meer, het is niet Dupont, Dupont. ‘

Echter: uit DNA-analyse blijkt dat de politie een onschuldige man heeft opgepakt.

Jullie begrijpen: Dupont, politie, persoonsverwisseling – cartoonisten kregen een schot voor open doel. Spijtig aan het verhaal is dat we niet weten of de opgepakte man misschien Dupond heette – het zou haast te mooi zijn.

In de tussentijd: pas op voor de echte Dupont!

Ook leuk voor jou?