Elke dag Kuifje

door rogerklaassen

door Roger Klaassen

Elke Kuifje-liefhebber weet dat het dagelijkse nieuws op de een of andere manier wel geïllustreerd kan worden met afbeeldingen uit het werk van Hergé. Zo bracht de Franse krant ‘Libération’ daags na het overlijden van Hergé al eens een nummer uit waarin nieuwsfoto’s ontbraken en alle artikelen voorzien werden van toepasselijke plaatjes uit Kuifje.

Sinds enige tijd wordt dit idee ook in de praktijk gebracht op de officiële kuifje.com website, onder de titel ‘Mijn dagelijkse Kuifje’. Niet alleen het keiharde nieuws, maar ook wat filosofische one-liners komen voorbij.

© Hergé/Moulinsart, 2020

Ik vond bovenstaand plaatje wel aardig gevonden bij de droogte van de afgelopen weken en de oproep minder water te gebruiken. Een leuk initiatief – ik ben benieuwd hoe lang ze dit kunnen volhouden!

Ook leuk voor jou?