Vliegtuigje geweigerd

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

Een Air India-beeldje zoals het te koop is in de Boutique Tintin (©Hergé/Moulinsart)

Op de website van Moneycontrol lazen we een grappig berichtje rond Kuifje-beeldjes. De Indiase advocaat Nitin Sarin is een vliegtuigfan (hij is advocaat op het gebied van luchtvaart). Hij bestelde her en der al honderden modellen van vliegtuigen, die via de post bij hem thuis werden bezorgd.

Onlangs bestelde hij ook twee beeldjes van vliegtuigen van Air India, zoals die te koop zijn bij de Boutique Tintin (Sarin zei dat hij ze bestelde voor zijn twee-jarige dochter, maar dat klinkt onwaarschijnlijk in zijn verhaal over de honderden vliegtuigmodellen. Ik denk eerder dat het gaat om decoratie van zijn advocatenburau – maar dat is een ander verhaal). Deze beeldjes werden op de luchthaven van Delhi tegengehouden door de douane. De reden: het is verboden om drones of vliegtuigen in te voeren in India.

De douaniers werden gealarmeerd door de omschrijvingen op het postpakketje: ‘Air India plane’ en ‘Air India aeroplane’.

Zoals ik al zei, is Sarin een advocaat: hij schreef een maar liefst 17 pagina’s dikke brief naar FedEx, die daarmee de beeldjes los proberen te krijgen bij de Indiase douane. Helaas vertelt het bericht niet of Sarin zijn beeldjes heeft ontvangen…

Ook leuk voor jou?