Lego Ideas

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Peter van der Schouw)

Iedereen kent de bouwblokjes van Lego, en ik denk dat iedereen van ons op internet wel eens foto’s heeft zien langskomen van Kuifje-Lego-huisvlijt. Maar er zijn ook serieuze pogingen om tot echte Kuifje-bouwsets te komen. Lego biedt knutselaars namelijk de kans om hun ideeën te verwezenlijken in het programma ‘Lego Ideas’.

Het is een lang proces, dat jaren kan duren. Het begint met het idee voor een bouwset en het bouwen ervan. Vervolgens dien je je idee in en dan moet je een behoorlijke inspanning leveren om supporters te verzamelen. Je moet binnen 60 dagen 100 supporters halen, dan krijg je een jaar voor 1000 supporters, 6 maanden voor 5.000 en weer eens 6 maanden voor 10.000 supporters (de termijnen worden niet superstrak gehanteerd, je kunt extra dagen verdienen)… en dan kijken de Lego-experts er nog eens naar. Kortom: het levert de Lego-ontwerpers gratis en voor niets een schat aan ideeën op – ik begrijp het businessmodel wel.

Enfin, de Lego-set rond Kuifje op onze afbeelding heeft tot vandaag 4.210 supporters, die ze in één jaar hebben weten te vinden. Ze hebben nog 267 dagen om de magische grens van 10.000 supporters te halen en de set een stapje verder te brengen.

Jullie begrijpen wat jullie te doen staat! Ga naar deze site en steun de makers. Je moet hiervoor wel een account aanmaken – nog een elementje in het business model van Lego.

Ook leuk voor jou?