Musée du Léman

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

© Michel Perret 2020

In het Musée du Léman in het Zwitserse Nyon is de komende tijd een grote muurschildering te zien van Exem, bij velen van jullie wel bekend om zijn Kuifje-parodieën en door Hergé geïnspireerd tekenwerk.

Op het fresco zijn zestien bekende mensen te zien die een speciale band hebben met het Lac Léman (ofwel: het Meer van Genève), zoals schrijfster Mary Shelley (Frankenstein), Jean-Jacques Rousseau (de bekende filosoof die de Verlichting inluidde), Jean-Luc Godard (cineast), Auguste Piccard (wetenschapper, maar ook inspiratie voor Professor Zonnebloem) en… Hergé (vanwege De Zaak Zonnebloem, neem ik aan, en niet vanwege zijn vakanties). Je ziet Hergé op onderstaande foto links van het midden, in een wit overhemd en groene das.

© Michel Perret 2020

De foto’s van Michel Perret verschenen in diverse media (onder andere in La Côte), en hij gaf ons gelukkig ook toestemming om ze te laten zien. Merci bien!

Ook leuk voor jou?