Strips met Kuifje

door rogerklaassen

door Roger Klaassen

Met enige regelmaat laten striptekenaars Kuifje opdraven in hun verhalen. Drie recente verschijningen van Kuifje.

Fjodor

© Pelle Forshed 2020

De Zweedse striptekenaar maakt verhalen van het jongetje Fjodor. Op zijn slaapkamer hangt een mooie (Franse) poster. Ik denk niet dat de strip in het Nederlands verkrijgbaar is. Dank aan Samy Herskowicz voor de tip.

© Pelle Forshed 2020

Robbedoes

©Tarrin/Neidhart/Dupuis 2020

De stripauteurs Tarrin en Reinhardt sturen Robbedoes en Kwabbernoot naar de Sovjet Unie, in de voetsporen van een bekende reporter. Het album verscheen recent, ook in een Nederlandstalige editie ‘Robbedoes bij de Sovjets’.

© Tarrin/Neidhardt/Dupuis 2020

Dirkjan

© Mark Retera 2020

En dan ook nog een strip van Nederlandse bodem. Mark Retera laat Kuifje, Robbedoes en luitenant Blueberry langskomen in Dirkjan. De strip verscheen op 9 september in de dagbladen van het AD. Dank aan Eef Bodt voor de tip.

Ook leuk voor jou?