Thee bij de Jans(s)ens

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

Kuifje-liefhebbers die de verhalen van Kuifje in het Frans lezen, zullen weten dat de Jans(s)ens in het Frans Dupont en Dupond heten. Om onderscheid te maken is de uitdrukking ‘Dupont avec un T (of D)’ gebruikelijk.

In de post van Samy zat een foto van een theehuisje in het Franse Deauville. De eigenaar kent zijn klassieken en heeft gevoel voor humor, want zijn zaak heet ‘Dupont avec un thé’. In het logo van zijn zaak staat ‘Depuis 1912’, maar ik mag toch aannemen dat de ludieke slogan van een latere datum is. Ik zeg zelfs meer: daar ben ik vrij zeker van.

Overigens zijn er meerdere zaken van ‘Dupont avec un thé’ in Normandië te vinden. Allemaal herkenbaar aan de mintgroene luifels en kozijnen, en allemaal op mooie plaatsen, zo leert een tochtje via Google Streetview.

Zaken in Cabourg, Dive en Deauville – foto’s © Google Streetview

Ook leuk voor jou?