Kuifje film?

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

Patrice Leconte in 2018
Foto: José Luis Leguízamo – CC license Wikipedia

Zoals jullie allemaal weten, zou Peter Jackson (‘Lord of the Rings’) aan een opvolger van de door Steven Spielberg geregisseerde animatiefilm ‘Het Geheim van de Eenhoorn’. Alleen: dat duurt al bijna tien jaar!

Daarom is het verrassend dat de Franse regisseur Patrice Leconte in een interview (oorspronkelijk geplaatst in Nice Matin, maar overgenomen in de hele Franstalige pers) heeft gezegd om bezig te gaan met een filmbewerking van ‘De Juwelen van Bianca Castafiore’. Het gaat dan om een film met acteurs – de acteurs die Haddock en Castafiore gaan spelen zouden al zijn gecast.

Leconte heeft begin 2021 het werk aan een andere film op het programma staan (een verfilming van een Maigret-verhaal), maar daarna zou hij aan de Kuifje-film kunnen beginnen. Er ligt nog een belangrijk obstakel op het pad: de filmrechten. Die zijn namelijk gekocht door Paramount. Maar volgens Leconte is er een jonge Franse producer bezig om de rechten voor deze film los te krijgen en hij heeft daar alle vertrouwen in.

Ook leuk voor jou?