Nieuwe biografie

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

In november verschijnt er een nieuwe Hergé-biografie, geschreven door Raphaël Taylor. Voor zo ver ik kan nagaan, verschijnt het boek voorlopig alleen in het Engels. Hoewel… het boek werd al eerder aangekondigd (in 2012), dus het is even afwachten of het daadwerkelijk gaat verschijnen.

Ik kon ook niet veel informatie vinden over de schrijver… alleen dat hij een ‘onafhankelijke onderzoeker is bij King’s College London is, en een expert op het gebied van Hergé en Kuifje’.

Volgens de opgave van uitgever Icon Books is het book een beknopte biografie over Hergé (352 pagina’s), met aandacht voor diens leven, met name zijn jeugd, de periode van de Tweede Wereldoorlog, zijn depressieve periodes, de huwelijksproblemen en zijn later leven in teken van de filosofie. Verder veel aandacht voor de bronnen achter de Kuifje-verhalen en de ‘geheimen van Hergé’s workshop’. Kennelijk heeft Taylor toegang gehad tot ‘private archives’, heeft hij veel mensen geïnterviewd en duizenden uren aan onderzoek in dit boek gestoken.

We wachten af of het boek deze keer wel zal verschijnen, en of het de moeite waard zal zijn.

Ook leuk voor jou?