Meer Amerikaans nieuws

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

©Hergé/Moulinsart, 2020

Zoals we al schreven in ons vorige bericht, verschijnt er een ingekleurde versie van de oorspronkelijke zwartwit-editie van ‘Kuifje in Amerika’ (in het Frans en Engels, in tegenstelling wat wij toen meldden is er zowel een papieren als een digitale editie van dit album). Dit gaat gepaard met een veel aandacht voor dit album.

Ten eerste verschijnt er (op papier en digitaal) het boek ‘Hergé, Tintin et les Américains’, van de hand van Philippe Goddin, uitgegeven door Éditions Moulinsart. Goddin kennende, zal het een gedegen studie zijn (240 pagina’s). Het boek verschijnt 1 november (digitale editie 30 oktober).

© Hergé/Moulinsart 2020

Het Hergé Museum kondigde een tentoonstelling aan ‘Kuifje in Amerika’ vanaf 31 oktober (een einddatum werd niet bekendgemaakt op de site), maar inmiddels is bekendgemaakt dat het museum de deuren sluit tot en met 19 november, wegens nieuwe strenge covid-19-maatregelen in België. Houd de website van het Museum Hergé in de gaten voor een nieuwe openingsdag en ook van speciale regels voor bezoekers.

Nu we niet naar het Museum Hergé mogen, kunnen we misschien troost vinden in drie filmpjes rond het nieuwe, ingekleurde album:

  • Nadège Rombaux is de inkleurster van het Amerika-album. In dit filmpje legt ze uit wat daar allemaal bij komt kijken.
  • Michael Farr zorgde voor de Engelse vertaling van het nieuwe album. In dit filmpje zijn verhaal.
  • En dan een filmpje waarin Philippe Goddin wat vertelt over ‘Kuifje in Amerika’

Ook leuk voor jou?