Een spannende tijd…

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

© Barbara Abel/François De Brigode 2020

Schrijfster Barbara Abel en fotograaf François De Brigode maakten een boek over de corona-periode, met als titel ‘Un Monde en Suspens’ (‘Een wereld in spanning’). Op de cover een prachtige foto van Kuifje met mondkapje, wijzend naar zichzelf in een thuissituatie – even geen mogelijkheid om er op uit te trekken.

Uit de omschrijving op de verschillende boeken-websites, begrijp ik dat het gaat om een verslag in beeld en tekst van de eerste 90-daagse periode van ‘lockdown’… helaas is van opgeruimd terugblikken op die periode geen sprake nu we weer in eenzelfde situatie zitten.

Het boek heeft 80 pagina’s en is verschenen bij uitgever Kennes Éditions.

Op de website van François De Brigode zijn nog veel meer foto’s te zien die verslag doen van de corona-periode – elke dag komen er nieuwe beelden bij.

Ook leuk voor jou?