Gé, bedankt!

door rogerklaassen

door Roger Klaassen

Gé Bom, geëerd tijdens de ALV van 2019

Wie kent hem niet: Gé Bom – een trouwe harde werker binnen het Hergé Genootschap. Gé heeft laten weten dat hij stopt met zijn activiteiten, vanwege zijn leeftijd.

Ik weet niet meer wanneer ik Gé voor het eerst ontmoet heb, dat moet al bijna 15 tot twintig jaar geleden zijn geweest. Ik was toen penningmeester van het Hergé Genootschap en regelde samen met Ton Mackaaij de ruilbeurs op onze ALV. Gé bemande een stand met allerlei Kuifje-uitgaven.

In de jaren daarna deed Gé steeds meer voor het Hergé Genootschap: inschrijvingen van nieuwe leden, meewerken aan onze nieuwbrieven en website (als tipgever) en als standbemanning en waarschijnlijk nog veel meer. Gé zal bij de meesten van jullie ook bekend zijn van zijn ‘aanbiedingen’: via hem kon je boeken, tijdschriften, postzegels enzovoorts kopen die voor Nederlandse Hergégenoten soms niet zo makkelijk te krijgen zijn.

Een vereniging als het Hergé Genootschap kan niet zonder enthousiaste werkers op de achtergrond. Voor al zijn inspanningen en goede werken kreeg Gé in 2019 dan ook het ere-lidmaatschap van het Hergé Genootschap toebedeeld.

In een mail aan de leden van het Hergé Genootschap heeft Gé nu laten weten ook met zijn laatste werk (de ‘aanbiedingen’) te moeten stoppen. Gé: ‘Ik heb het ruim tien jaar met veel plezier gedaan maar onze fysieke situatie maakt het steeds zwaarder. Ik word over een half jaar 82 en ben dan weer even een jaartje ouder dan mijn echtgenote. Vooral het inpakken vraagt veel moeite en voor Trudy wordt het naar de post brengen van de soms best zware pakketten ook steeds meer belastend.’

Gé geeft ons nog een tip om de koop van Kuifje-uitgaven zelf te regelen via de online winkel van Tintin.com.

Gé en Trudy, hartelijk dank voor jullie inzet voor het Hergé Genootschap! Het gaat jullie goed!

Ook leuk voor jou?

1 commentaar

Willem van Vliet 4 januari 2021 - 22:32

Dag Gé ben al zo lang lid van het Genootschap Gé je was het aanspraak punt wist alles en zorgde dat de leden mooie postzegels van Kuifje konden kopen. Ook mooie aparte boeken die soms helemaal uit Frankrijk kwamen. Je bent een enorme verrijking voor Hergé. Genootschap maar ook voor Hergé zelf.
Ben nu ook met pensioen en inderdaad is het tijd om iets anders te doen.
Ik zal je niet vergeten en wil je bedanken ook al heb ik je nooit persoonlijk ontmoet maar wel via email en telefoon
gesproken. Wens je al het goede in je leven samen met wil je lief zijn. Dag Willem van Vliet Amsterdam

Comments are closed.