Matt Strackbein

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

© Matt Strackbein 2021

Matt Strackbein is een Amerikaanse grafisch ontwerper, illustrator en striptekenaar. Hij heeft grafische ontwerpen gemaakt voor de sportartikelen en bekende Amerikaanse sporters, hij verzorgt inkleuringen voor verschillende stripseries en hij maakt natuurlijk zijn eigen werk.

Eén van de dingen die hij doet is het ondersteunen van de onafhankelijke linkse media in de Verenigde Staten. Eén van de bekendere programma’s is ‘The Majority Report’, een internet-radioshow/podcast van Sam Seder. Strackbein tekent hiervoor cartoons en strips, vaak geïnspireerd op bekende stripfiguren, zoals Peanuts (Charlie Brown en Snoopy), the Simpsons en… Kuifje.

© Matt Strackbein 2021

De op Kuifje geïnspireerde tekeningen maakt Strackbein tijdens de onderbrekingen van de radio-show vanwege vakanties van talkshowhost Sam Seder. Op de tekeningen kruipt Seder in de huid van Kuifje, vergezeld door zijn twee stand-up comedians Andy Kindler en David Feldman.

Strackbein maakt vaak tekeningen in opdracht van mensen als Sam Seder, maar tekeningen als deze maakt hij ook op eigen initiatief: hij post ze op zijn Twitter ter promotie van zijn werk, en vaak worden ze geretweet door Sam Seder en fans van het programma. Zo wil hij aandacht vragen voor zowel de onafhankelijke media als voor zijn eigen werk.

Matt mailde mij dat veel van zijn Amerikaanse volgers Kuifje pas leerden kennen via zijn cartoons.

Hier kun je meer werk zien van Sam Seder:


Thanks to Matt Strackbein!

Ook leuk voor jou?