Hergé en de pers

door rogerklaassen

door Roger Klaassen

© Les Impressions Nouvelles/Stanislas 2021

Bij ‘Les Impressions Nouvelles’ verschijnt in november het boek ‘Hergé et la Presse’ van Geoffroy Kursner. Ondertitel van het boek, vertaald: ‘Zijn strips in de bladen uit de hele wereld’.

Het boek is het resultaat van een waar monnikenwerk door Kursner: het is een chronologisch overzicht van de publicaties van strips van Hergé in meer dan 300 bladen uit meer dan 40 landen. Het boek wemelt natuurlijk van de feitjes en weetjes en de uitgever kondigt aan dat het ook veel onbekende illustraties bevat.

Uit de aankondiging kan ik niet afleiden of het boek ook volledigheid nastreeft en gezien moet worden als een catalogus. Ik schat in dat de strips van Hergé in wel meer dan 300 bladen (het Franse ‘journaux’ uit de subtitel kan zowel krant als tijdschrift betekenen) hebben gestaan, zeker als ook dagbladen worden meegeteld.

Maar even goed lijkt het me een heel interessant werk! Aantal pagina’s en prijs is nog niet bekend. Uitgeverij ‘Les Impressions Nouvelles‘ voegt hiermee weer een mooie titel toe aan hun toch al indrukwekkende fonds van Hergé-boeken.

De cover is van de hand van de bijna onvermijdelijke Stanislas – één van de weinige tekenaars die verdient aan de strengheid van Moulinsart.

Ook leuk voor jou?