Grapperhaus

door rogerklaassen

door Roger Klaassen

© Hergé/Casterman 2021

Door het trieste nieuws van de afgelopen week was minister Grapperhaus vaak in het nieuws. Al een tijdje ligt een foto van de minister klaar voor een berichtje voor onze website. Op de foto is te zien dat Grapperhaus zich omringd heeft met Kuifje-beelden en posters: kennelijk is het een echte fan.

Helaas krijgen we maar geen toestemming om die foto te publiceren (we hebben hem zelfs uit een oud bericht verwijderd)… Google hem zelf maar even.

Mijn idee was om de foto van Grapperhaus naast bovenstaande tekening uit ‘Kuifje in Amerika’ te leggen, met de directeur van de Slift-vleesverwerkingsfabrieken in Chicago. Een frappante gelijkenis, dacht ik, een voorouder van onze minister? Kennelijk is deze obscure relatie niet naar voren gekomen bij de screening van de minister van Justitie en Veiligheid.

Ook leuk voor jou?

2 commentaren

Michel Gastkemper 8 juli 2021 - 15:14

Maar deze link naar De Telegraaf plaatsen mag natuurlijk wel: http://www.telegraaf.nl/nieuws/1180915587/ferd-grapperhaus-ik-heb-een-paar-flinke-tikken-gekregen. De foto zegt al genoeg.

Louis Versteeg 9 juli 2021 - 23:08

Roger, leden en lezers, ik denk dat we wel een verwijzing naar de foto in kwestie mogen plaatsen. Het artikel in De Telegraaf zit achter een zgn. betaalmuur, en is daardoor niet leesbaar voor niet geabonneerden.

Dus bij deze:

https://cdn-kiosk-api.telegraaf.nl/51c0fe28-2b7c-11eb-94d2-0218eaf05005.jpg

Comments are closed.