Kuifje in Shanghai

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

© Hergé/Moulinsart, 2021

Onlangs opende een grote Hergé-tentoonstellingen de poorten in Shanghai. Ik vermoed dat het om min of meer dezelfde expositie gaat die een aantal jaren geldeen in Parijs te zien was en die sindsdien op reis is door de wereld.

© Hergé/Moulinsrta 2021

De tentoonstelling kreeg en krijgt behoorlijk wat aandacht in de pers. Hierboven zie je de cover van de Shanghai Daily. Op de site van Minnews kun je veel foto’s van de expositie zien. Op de site van Shine.cn staan wat mooie grote afbeeldingen uit de Blauwe Lotus.

Komende zaterdag (28 augustus) geeft Michael Farr een ‘online talk’ over Kuifje terugkeer naar Shanghai. Deze is, als we het goed begrijpen, ook door ons live te volgen. De lezing begint om 11.00 uur Nederlandse tijd en duurt tot 13.00 uur. J ekunt gratis meedoen door de onderstaande QR-code te scannen. Ik heb het al geprobeerd en kwam op een onduidelijke Chinese site terecht – maar ja, de live talk is natuurlijk ook nog niet begonnen dus wie weet is het zaterdag duidelijker wat we moeten doen.

Ook leuk voor jou?