Hoe het begon

door rogerklaassen

Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober 1997 opent het Turfschip in Breda (voor de laatste keer op die locatie) weer de poorten voor het (zogenoemde) stripevenement van het jaar. Jan Aarnout Boer en Mike van der Veer bemannen een kraampje van waaruit ze passanten uitnodigen hun initiatief te ondersteunen om een Kuifje-fanclub op te richten.

Op 26 maart 1998 wordt aan de geïnteresseerden die gehoor gaven aan hun oproep, een uitnodiging gestuurd om op 9 april 1998 ten huize van Jan Aarnout Boer te Gouda een vergadering bij te wonen met het doel een Kuifje-fanclub op te richten.
De agenda telt een aantal punten waaronder de formulering van het doel van de fanclub, de contacten met de stichting Hergé en de Franstalige vereniging Les Amis de Hergé in België, het soort leden, de activiteiten, de publiciteit, het internet en de naam van de vereniging.


9 april 1998: Nico Stalenburg, John de Prinse, Jan-Aarnout Boer, Floor de Graaff, Luc Meuws en Hans Noppen

In de vergadering wordt door Nico Stalenburg de naam Hergé Genootschap (HG) voorgesteld. Als het tot een samenwerking met de Franstalige vereniging Les Amis de Hergé in België komt, wordt het wellicht De vrienden van Hergé.
Iedereen is akkoord. Ook moet er een Nieuwsbrief en een clubblad komen dat 4x per jaar verschijnt.

Ook leuk voor jou?