Terugblik ALV 2009

door rogerklaassen

Auteur: Heiko Strietman

Op 24 mei j.l. was het zover. De 10e ledendag diende zich aan. Met prachtig weer; het zonnetje straalde. Binnen in de aporthal, aan de Burg. Norbruislaan 13 in Utrecht, was alles al vol in bedrijf. Kuifje-fans konden hier hun hart ophalen, er was een scala aan Kuifjeitems te zien. Zo stonden er prachtige beelden, glazen, boeken, blikken, zeer oude Kuifje-items en een mooie ingelijste foto van Hergé, die helaas niet te koop was (het was namelijk de hoofdprijs voor de winnaar van de Kuifje quiz). Een heel bijzondere foto, gemaakt van allerlei afbeeldingen van Kuifje.
Het thema van deze 10e ledendag was ‘Mannen op de maan’. Er was een mooie kleine tentoonstelling met o.a. het Kuifje-album ‘Mannen op de maan’ in 35 verschillende talen. Na enkele foto’s te hebben gemaakt voor de website tintinclassics.nl keek ik nog even rond bij de kraampjes en genoot van de prachtige Kuifje-items die er te koop lagen. Bij de kraam met de veilingstukken stond een jonge Kuifjefan van een jaar of 8 aandachtig enkele items te bewonderen. Hij genoot er duidelijk van. Tegen twaalf uur begon de ALV. Hierin werden de financiële cijfers bekend gemaakt, een nieuw bestuurslid voorgesteld en oude bestuursleden herbenoemd, en tot slot kwamen we bij de brief van Moulinsart.

Na de vergadering kon men meedoen aan de redelijk moeilijke Kuifje-quiz. Deze was dit jaar gemaakt door Steven Gielen. Er zaten zeer leuke, af en toe makkelijke, maar over het algemeen toch zeer moeilijke vragen tussen. Er waren twee personen die ex aequo eindigden, na 27 van de 40 vragen goed te hebben beantwoord. Daarop kwam er nog een vraag op het diascherm en diegene die als eerste het antwoord riep was de winnaar. Dat werd Jan Aarnout Boer, die in deze barragevraag net iets sneller was dan de nummer twee Luc Turkenburg. Hij won de hoofdprijs: een foto van Hergé gemaakt van Kuifje-afbeeldingen (wel een stukje kleiner dan het origineel)!

Even later begon de veiling. De kavellijst was afgedrukt in de Sapristi en lag nu ook klaar op de tafels, waar de veilingstukken waren uitgestald. Er werd veel geboden. Zo niet door leden van het Hergé-genootschap, dan wel door eigen bestuursleden. Uiteindelijk hebben de 63 geveilde kavels samen toch nog € 1.037 opgebracht.
Nadat de veiling afgelopen was, begonnen de kraamhouders hun Kuifje-items weer in te pakken. Ondertussen gingen de meeste leden naar huis. Een paar bleven helpen en dat was fijn, want de tafels moesten worden ingeklapt en op karren worden gelegd. Dit gold ook voor de stoelen. En tenslotte moest het tapijt dat gelegd was om de vloer van de gymzaal te sparen tegen die honderden voeten ook weer opgerold worden en naar de bestelbus gebracht worden.
Toen de vloer ook aangeveegd was hebben we een nog even wat gedronken. Het was een prachtige afsluiting zo in het zonnetje van een geweldige ledendag!

 

Ook leuk voor jou?