Kuifje viert 89’ste verjaardag

door rogerklaassen

Door Jacques Heemskerk

Kuifje, de bekende stripheld met hondje, is ondertussen stokoud. Vorige week woensdag was het 89 jaar geleden dat de reporter zijn debuut maakte in het jeugdblad Le Petit Vingtième. Nog steeds worden zijn avonturen in albumvorm wereldwijd verkocht. Verslaggever Frans-Jan Snoek, journalist van de nieuwssite YouNews van de School voor Journalistiek, ging langs bij een Kuifjeverzamelaar.

Sovjetunie
Het allereerste Kuifjeverhaal verscheen twee bladzijden per week, en werd uiteindelijk uitgegeven onder de naam ‘Kuifje in het land van de Sovjets’. In het verhaal wordt het communisme duidelijk bekritiseerd; dat was een vereiste van de hoofdredacteur van Le Petit Vingtième.  Lees en kijk verder op Kuifje viert 89’ste verjaardag.  

Voor de oorsprong van dit interview, zie OPROEP!!

Ook leuk voor jou?