Nieuwsbrief Hergé Genootschap april 2018

door rogerklaassen

Door Jacques Heemskerk

Beste leden,

De hoogste tijd om u bij te praten over de laatste ontwikkelingen binnen het Hergé Genootschap! Graag brengen we drie zaken onder uw aandacht.

  1. Zaterdag 19 mei: Internationale Verenigingsdag in het Hergé Museum

Op basis van onze hernieuwde samenwerking zijn leden van het Hergé Genootschap van harte welkom op deze dag, die wordt georganiseerd door Moulinsart. Het programma op 19 mei in het Musée Hergé (Rue du Labrador, Louvain-la-Neuve, Belgie) is als volgt – onder voorbehoud van wijzigingen:

09.30 – 10.30    Ontbijt aangeboden door Moulinsart, uitsluitend voor leden van aangesloten verenigingen en voor leden                                        van Les Amis du Musée Hergé

11.00 – 12.00    Lezing door Jan Viaene over het restaureren van oude Kuifje albums

12.30 – 14.00    Lunch (tegen betaling) in Le Petit Vingtième, het museumrestaurant. Voor deze dag is een speciaal menu à                                        Euro 16,- pp samengesteld, keuze uit vegetarisch (‘Penne Tartufatta et sa roquette’) of vlees (‘Onglet de                                            boeuf à l’échalote et son gratin dauphinois), inclusief 1 frisdrank of 1 glas wijn/bier

14.30 – 16.00    Activiteit / quiz

16.00                  Snack aangeboden door Moulinsart

 Gratis museumbezoek is inbegrepen bij deze dag, tevens krijgen alle bezoekende leden gratis een jaar lidmaatschap van Les Amis du Musée Hergé. Goed om te weten: de voertaal deze dag is Frans.

LET OP: wilt u deelnemen aan deze dag, meldt u dan vóór 26 april a.s. aan bij Ton Mackaaij (pr-events@hergegenootschap.nl), en geef tevens aan of u gebruik wilt maken van de lunch, en of u voor vegetarisch of vlees kiest. NB: reizen is op eigen gelegenheid.

 

  1. Zondag 3 juni 2018: Ledendag en ALV in het ESA Space Expo te Noordwijk

De voorbereidingen voor onze eigen ledendag, aangekondigd in de ledenbrief die eind februari aan u is gemailed, zijn in volle gang. Een gedrukte uitnodiging met het volledige programma (ook op de website te vinden) vindt u binnenkort bij Duizend Bommen nr. 49, die klaar ligt voor verzending. Het moge duidelijk zijn, deze hele dag staat in het teken van Kuifje en de Ruimtevaart, mis hem niet! Graag aanmelden bij Ton Mackaaij (pr-events@hergegenootschap.nl).

Laatste nieuws: na overleg met Moulinsart kunnen we ook deze dag weer een fraaie ‘gadget’ aan u presenteren, een uniek verzamelobject met als thema ‘ruimtevaart’, uitsluitend voor leden alleen op deze dag verkrijgbaar tegen contante betaling van Euro 12,50.

 

  1. Update bestuurswisselingen

Tot ons genoegen kunnen wij u melden dat er zich verschillende mensen hebben aangemeld, die veel zin hebben zich de komende jaren in te zetten voor het Genootschap: in het bestuur, of in een andere rol. Het is nog wel puzzelen en we zijn nog niet compleet. Mocht u interesse hebben, aarzel niet en meldt u zich bij Stijn Verbeek (secretaris@hergegenootschap.nl), we zoeken in elk geval nog een penningmeester en een secretaris.

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur,

Ton Mackaaij & Peter van der Schouw

Ook leuk voor jou?