Hoe is het contact tussen Jos en het Hergé Genootschap tot stand gekomen? Deel 8

door rogerklaassen

Door Jacques Heemskerk

 

Ik was al enkele jaren lid van ‘HG’ (lid nr. 236) en  had al een paar malen Jan Aernout Boer ontmoet in Brussel en Nivelles. Op de foto links zie je, Bruno Voeten (stichter van www.intertintin.com), Jan Aernout Boer, Jos van Impe (http://users.telenet.be/tintin/) en Pierre Justo (expert in Chinese Kuifjes). De foto werd genomen in 2005 tijdens de bijeenkomst van ‘Les Amis de Hergé’ (A.D.H.) in Nivelles.

 

In 2007 was mijn studie over ‘Kuifje in Iran’ klaar en probeerde ik zowel ‘A.D.H.’ als ‘H.G’ warm te maken, tijdens de A.D.H. meeting van 2007 te Nivelles, voor de publicatie van mijn studie. Tot mijn grote ontgoocheling waren ze niet direct geïnteresseerd.

 

Na veel aandringen bij  J.A.Boer,  was ‘HG’ bereid de studie als een ‘Sapperloot’ te publiceren voor hun leden,
met als titel:  ‘Kuifje in het land der Perzen’. De oorspronkelijke titel was ‘Tintin in Iran’.

Op de stripbeurs te Breda in 2009 werd de Sapperloot voorgesteld aan de leden en het publiek.

Ook leuk voor jou?