Hoe is het om niet meer zo bezig te zijn met Kuifje, Jos? Deel 9

door rogerklaassen

Door Jacques Heemskerk

Kuifje was in feite een verslaving geworden in het zoeken naar nieuwe talen ergens uitgegeven in de wereld.
Verslaafd zijn is nooit goed, het is zoals roken, men stopt of men blijft doorroken. Ik koos voor de volledige stop. Het afkicken was zwaar en soms kreeg ik nog de kriebels, als ik vernam dat er een nieuwe taal verscheen, die moeilijk te verkrijgen was. Bijvoorbeeld de kuifjes uitgegeven in het Assamees.  Assamees of Assamitisch is een Indo-Arische taal, die de officiële taal is van de Indiase staat Assam en voor ongeveer 13 miljoen sprekers de moedertaal is. Doch toen ik de prijs zag die de uitgever vroeg voor 1 album, namelijk 100 euro + verzendingskosten wist ik genoeg, dit is niet meer voor mij. Ik blijf dus maar verder leven als niet-roker. Ik volg nu nog de talen maar enkel ter informatie, de drang om het album ook te bezitten is over.
  
Sinds 2012 stel ik nu boeken samen over personen of gebeurtenissen uit mijn omgeving, die me boeien en
waarover er niet veel informatie te vinden is in boekvorm.

Intussen heb ik Jos gevraagd of hij en/of Ellen misschien interesse hebben om iets te publiceren in het jubileumnummer van Duizend Bommen!

Wordt misschien toch vervolgd.

Ook leuk voor jou?