‘Hoogbejaarde Kuifje trekt nog steeds nieuwe lezers’. Nogmaals Kuifje (en het Hergé genootschap) op de radio

door rogerklaassen

Door Jacques Heemskerk

Een interessant gesprek met Ton Mackaaij, waarin ook al een tipje van de komende ALV-sluier wordt opgelicht….

MAARSSEN – Kuifje mag naar zijn geboortejaar 1929 hoogbejaard zijn, ook nu nog trekt de avontuurlijke reporter nieuw publiek, merkt liefhebber en verzamelaar Ton Mackaaij uit Maarssen. De legendarische stripheld, die door zijn metgezel kapitein Haddock amicaal “jonge vriend” wordt genoemd, is vandaag negentig jaar oud geworden.

Posters, beeldjes, boeken en zelfs de glazen waar Mackaaij zijn drankjes in serveert herinneren in zijn huis voortdurend aan de beroemde reeks De avonturen van Kuifje. Kuifje, oorspronkelijk Tintin in het Frans, is al tientallen jaren zijn favoriete stripfiguur. “Als jongen was ik al gek op strips als Donald Duck en Suske & Wiske”, zei hij vanmorgen op Radio M Utrecht. “Als tiener ontdekte ik Kuifje en dat is net wat beter, kwalitatief iets hoger. Als je dat eenmaal doorhebt raak je er verslaafd aan.”

De rest van dit stuk en een link naar het audioverslag van het telefonisch interview bij RTV Utrecht vindt u hier.

Ook leuk voor jou?