Musée Hergé: directrice vertrekt

door rogerklaassen

Vandaag werd bekend dat Anne Eyberg, sinds vier jaar directrice van het Musée Hergé, het museum gaat verlaten. Voordat ze als directrice bij het museum als directrice aan het werk ging, werkte ze al vele jaren voor Moulinsart – in diverse functies.

Ze vertrekt al eind juni. De reden van het vertrek is niet bekend gemaakt, maar de formulering ‘wederzijds akkoord’ duidt op gedonder achter de deuren van het museum.

Mijn inschatting: de achterblijvende bezoekersaantallen. In 2018 bezochten 80.000 bezoekers het museum, net zoveel als vijf jaar geleden. Bij de opening van het museum werd er nog gerept van 200.000 bezoekers per jaar… daar zit een flink gat tussen. Afgelopen mei, benadrukte Anne Eyberg in een interview in L’Echo nog dat de bezoekersaantallen een knauw hebben gekregen door de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016, maar dat de aantallen nu weer groeien.

Er is nog geen opvolger bekend.

Ook leuk voor jou?