Kuifje in de etalage

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

Voor Hergégenoten die deze zomer op vakantie gaan naar Frankrijk: neem eens een omwegje naar Vauvillers, iets ten noorden van Vesoul. Op de Grande Rue 31 vind je daar de winkel van Nathalie Messez. De ramen van de winkel zijn onlangs van een charmante beschildering voorzien door kunstenaar Frédéric Segogne: een zomerse scène met Kuifje.

Dichterbij zien we dat Kuifje en Bobbie het bij een kopje koffie houden, terwijl er volop gekoelde drankjes en ijsjes te vinden zijn. Kuifje is ook vrij warm gekleed, dus ik denk dat het weer in Vauvillers tot nog toe aan de frisse kant was.

We kenden al Haddocks favoriete whiskey-merk, maar hier wordt Kuifjes (en Bobbies) voorkeur voor Italiaanse koffie onthuld.


Merci à Nathalie Messez.

Ook leuk voor jou?